divendres, 19 d’octubre del 2012

TALLER DE MEDI: ALTRE EXEMPLE DE SEDIMENTACIÓ (PER LIDIA)

     Tras tratar en classe el tema de la sedimentació vam propossar  un xicotet experiment per a comprobar aques procés en la nostra propia casa. Així com Elena va fer l'experiment calentant l'aigua al foc per a que aquesta s'evaporara, Lidia l'ha realitzar de manera natural, és a dir, experant a que l'aigua s'evaporara ella a soles. Açi deixem el resum y les imatges  del treball de Lidia:

SEDIMENTACIÓ
Aquest experiment és prou sencill, consisteix en ficar aigua en un got, afegir-hi un bon grapat de sal, i dissoldre-la bé.  Una vegada dissolta la sal, fiquem el líquid en un recipient (a poder ser pla per a que l'evaporació siga més ràpida). Ara només hem de deixar-lo a l’aire lliure.       


                                                            
     A poc a poc anirem observant com l’aigua es va evaporant i va quedant la sal cristalitzada (en forma de cristalets) sedimentada al fons del recipient.


     A mi em va caure dins una mosca i se li va quedar la sal per damunt al evaporarse l’aigua així que, a més a més d'obtindre sal cristalizada també vaig conseguir una mosca cristalitzada (tipo fòsil)... Pobreta!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada